torsdag 10 maj 2007

Dubbla födelsedagar å lite annat

I förrgår firades det födelsedag här hemma. Det var min äldsta som fyllde 23 år. Hon och hennes älskling har nyss flyttat till en ny lägenhet och har inte riktigt kommit i ordning ännu så födelsedagen firades hos mammsen :) Det smaskades tårta å bullar å kakor... och litervis med kaffe. Jag lyckades dessutom med att bjuda på gammal grädde till kaffet, smaskigt värre. Vita klumpar som flöt omkring i kaffekopparna. Ja, vad ska jag säga... Hipp, häpp, hjärnsläpp.
Förutom "incidenten" med grädden var det jättetrevligt. Hennes vänner och "våra" vänner var här. Vissa träffar jag inte så ofta, så därför var det lite extra roligt. Eva hade jag inte träffat på evigheter, för att inte tala om Jaana, och hennes söta bebis Herman, som jag inte hade sett, bara för att nämna några i mängden.
Födelsedagsbarnet med sambon

Jag har en underbar syster som bor "over there". Hon har en dotter som fyllde 4 år samma dag som min Christina, visst är det lustigt? Det är nitton år mellan kusinerna, 10 år mellan oss systrar. Jag tror att jag ska försöka få syrran att skaffa ett till barn för att pricka in min andra dotters födelsedag men det kan bli lite klurigare eftersom Sandra är född den 29 februari och som ni vet infaller den dagen endast vart fjärde år.Min syster å jag, 2003Min systerdotter är så otroligt söt. Vilken hjärtekrossare hon kommer att bli. Lillstumpan, henne har jag inte träffat ännu. Till sommaren kommer de "hem" till gamla Svedala, åhh, vad jag längtar. Det är 4 ½ år sedan jag träffade min syster. Det är 4 ½ år för lång tid...

Den här bilden har jag snott från min syster... sorry, men hon är ju så sööötFödelsedagsbarn2


I går åkte jag hastigt och lustigt till grannkommunen. Min Papps är utanför Uppsala och jobbar och min Mamms är kvar i stugan. Enveten som hon är, det ligger i släkten;) envisas hon med att vara kvar där. Jag har försökt förmå henne att bo hos mig under tiden men hon vill inte. Nu är det inte så att hon inte trivs hos mig men hon vill "rå sig själv". I går åkte jag dit och provianterade åt henne och katten. Till saken hör att min Mamms har MS, därför har hon lite problem med att gå och taskig balans. Därför är jag lite bekymrad över att hon är själv, samtidigt förstår jag att det är skönt. Som alla kattägare vet har katter en otrolig förmåga att "slingra" sig runt fötterna i nån form av hängivenhet vilket resulterar i att man snubblar på de håriga små kräken och svär ve och förbannelse över dem för att i nästa sekund förtvivlat ångra vad man sagt och genast sätta efter dem för att ge dem en omgång i pussande och kelande. Då står man där med katten i famn och kan inte förstå hur man råkade tänka så mörka tankar. I stunder av "snubblapåkatt" brukar jag morra fram ett enda ord men ack ett så mörkt, nämligen :- KATT.

Nåja, min Mamms måste ju få göra som hon vill. Jag och pappsen ringer varje dag och kollar läget. Det tar mig drygt 1 ½ timme att köra dit om något skulle inträffa och, som sagt, hon måste ju få göra som hon vill. Hur som helst, det införskaffades lämplig mängd godis (läs choklad), läsk och annat livsnödvändigt ;) jo, lite mat också till både henne och katten Affe.Affe och Mammsen

Ja, nu har jag lyckats med konststycket att skriva i min blogg trots att jag vaknade med en ilsket bultande huvudvärk imorse. Efter allehanda huskurer och knep är det inte längre fullt lika illa. Tur man är van :/ (det var mycket ironi i det).

To be continued...

2 kommentarer:

SweFlo sa...

Vad kul att se in i din vardag lite! Jag tror aldrig jag har sett din mamma på kort, så det avr kul! Och hon har en liten Affe, gulligt!
Sarah var så glad igår, hon tillbringade nästan 2 timmar i poolen och "simmade" som hon sa. Hu vad kallt det var i vattnet! Men hon tyckte det var underbart! Nedräkningen har börjar, bara 8 veckor tills vi åker! Kram och puss!

www.imbo.blogg.se sa...

Hejsan! tack detsamma, har ju upptäckt att du har en blogg också, kul att läsa och roligt att se bilder=) Tråkigt att jag inte kunde vara med på födelsedagsfirandet av vitamin, får ta och dricka en kopp kaffe till sommarn istället, men då med klumpfri grädde. hihi. Ha det så gott! kramar Johanna